Hur mycket får man låna med skuld hos Kronofogden?

När en bank beviljar ett lån tar de en risk. De ger sina pengar med förhoppningen om att de får tillbaka dem. Men givetvis utför banken noggranna kontroller innan de lånar ut pengar. Bland annat kollar banken upp kreditvärdighet för att se att alla eventuella tidigare lån har betalats tillbaka, hur stor inkomst låntagaren har och vilken typ av lån det gäller. Med andra ord, skulle banken se att låntagaren har skulder, obetalda lån och till och med har dragits med Kronofogden, brukar banken direkt säga nej. Men det finns faktiskt möjlighet att låna pengar trots skuld hos Kronofogden.

Hur mycket får man låna med skuld hos Kronofogden?

Så kan du låna pengar trots skulder

För att förtydliga, det är nästan omöjligt att låna pengar om du har en skuld hos Kronofogden, det är alldeles för riskfyllt för banker att låna ut pengar om du bevisligen inte klarar av att betala tillbaka. Med det sagt finns det alternativ till de vanliga lånen, bland annat pantlån. Ett pantlån är ett lån där du kan pantsätta värdesaker och få ett lån som motsvarar det värdet. Bland annat kan du vända dig till en pantbank och pantsätta värdesaker som silver och guld, dyr elektronik eller värdefulla samlarsaker. Du kan då få ett pantlån på det värde som banken anser att dina saker är värda. Skulle du inte klara av att betala tillbaka lånet löser banken in dina värdesaker.

Inte rekommenderat att låna pengar med skuld

Kom ihåg att det sällan är en bra idé att låna pengar om du redan har skulder. Skulle du däremot haft en gammal skuld som du numer åtgärdat på grund av att din inkomst förbättras, kan det finnas hopp. Vänd dig till en förmedlingssajt som kan hjälpa dig jämföra olika lån och komma fram till vad som skulle vara bäst för dig.